Het Wettelijk Minimum Uurloon uitgelegd

8 dec 23 | Nieuws

Het is bekend: het Wettelijk Minimum Uurloon wordt per 1 januari 2024 vastgesteld op €13,27 per uur. Dit tarief geldt voor een 36-urige werkweek en omvat een indexatie van 3,75%. Voor alle lonen bij inleners die vanaf 1 januari onder dit minimum liggen, is het verplicht dit bedrag te verhogen.

Wat moet jouw organisatie weten?

  • Verplichte aanpassingen. Als werkgever is het essentieel om ervoor te zorgen dat alle lonen die onder het vastgestelde minimum liggen, vanaf 1 januari 2024 worden aangepast naar het nieuwe minimum van €13,27 per uur.
  • Referentie maandloon. Het referentie maandloon per 1 januari 2024 bedraagt bruto €2069,40 per maand. Deze informatie is van belang bij het bepalen van de juiste salarisstructuur en naleving van de regelgeving.

Voor verdere details en inzichten verwijzen wij je graag naar het originele artikel.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen in het licht van deze veranderingen.

Meer weten over onze dienstverlening?

Door onze krachten te bundelen met meerdere uitzendbureaus kunnen wij onze gezamenlijke kennis delen en de risico’s, voor de bij ons aangesloten uitzendondernemers, beperken. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij de loonadministratie, contractbeheer en facturatie in eigen huis doen met vakkundig personeel. Hierdoor kan er snel geschakeld worden.

Ander nieuws

Bewust Veilig-dag 2023. Gezond en veilig werken

Bewust Veilig-dag 2023. Gezond en veilig werken

Op 27 maart vieren we de Bewust Veilig-dag. Een belangrijk evenement in diverse sectoren, met name in de bouw-, techniek-, infra- en onderhoudssector, waarbij het gaat om het verbeteren van veiligheid en gezondheid op de werkvloer. Dit jaarlijks terugkerende...

Lees meer
Uw rol als intermediair in diversiteit en inclusie

Uw rol als intermediair in diversiteit en inclusie

In de intermediaire sector nemen diversiteit en inclusie een bijzondere plek in. Als professioneel intermediair heeft u contact met zowel werkenden als opdrachtgevers, waardoor het cruciaal is om vooroordelen en discriminatie actief tegen te gaan. Hoe kunt u als...

Lees meer