Bewust Veilig-dag 2023. Gezond en veilig werken

8 mrt 24 | Nieuws

Op 27 maart vieren we de Bewust Veilig-dag. Een belangrijk evenement in diverse sectoren, met name in de bouw-, techniek-, infra- en onderhoudssector, waarbij het gaat om het verbeteren van veiligheid en gezondheid op de werkvloer. Dit jaarlijks terugkerende initiatief wordt mogelijk gemaakt door brancheverenigingen Bouwend Nederland, Techniek Nederland, Onderhoud NL en Aannemersfederatie Nederland.

Waarom staan we stil bij veilig en gezond werken?

In branches waar fysieke arbeid en technische aspecten centraal staan, is dit van essentieel belang. Het waarborgt niet alleen het welzijn van werknemers, maar draagt ook bij aan de efficiëntie en productiviteit van de gehele sector.

Hoe zit het precies?

  • Sectorbreed initiatief: Bewust Veilig-dag brengt de gehele sector samen in een gedeeld streven naar een veilige en gezonde werkomgeving.
  • Online toolboxen: Voor uw gemak zijn er online toolboxen beschikbaar. Experts delen waardevolle tips en methoden om effectief met veiligheid en gezondheid op de werkvloer om te gaan.

Voor meer informatie over Bewust Veilig-dag 2024 en hoe u kunt deelnemen aan deze belangrijke dag, nodigen we u uit om dit artikel te lezen.

Meer weten over onze dienstverlening?

Door onze krachten te bundelen met meerdere uitzendbureaus kunnen wij onze gezamenlijke kennis delen en de risico’s, voor de bij ons aangesloten uitzendondernemers, beperken. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij de loonadministratie, contractbeheer en facturatie in eigen huis doen met vakkundig personeel. Hierdoor kan er snel geschakeld worden.

Ander nieuws

Uw rol als intermediair in diversiteit en inclusie

Uw rol als intermediair in diversiteit en inclusie

In de intermediaire sector nemen diversiteit en inclusie een bijzondere plek in. Als professioneel intermediair heeft u contact met zowel werkenden als opdrachtgevers, waardoor het cruciaal is om vooroordelen en discriminatie actief tegen te gaan. Hoe kunt u als...

Lees meer
Werkregels voor asielzoekers aangepast!

Werkregels voor asielzoekers aangepast!

Op woensdag 29 november 2023 heeft de Raad van State een cruciaal oordeel geveld dat de regels voor asielzoekers die willen werken aanzienlijk verandert. De lang bestaande 24-weken-eis is door de Raad van State als in strijd met de Europese Opvangrichtlijn...

Lees meer